- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Vegetarisk hamburgare
Ett växtbaserat alternativ till hamburgare, servera till en god ljus lager eller ett fruktigt rött vin
Vegetarisk hamburgare:
2 st Briochebröd
400 g Ärtfärs
1 paket Väddö cheddarost
1 st Rödlök
1 st Tomat
Isbergsallad
1 st Avokado
Fetaost-röra:
Turkisk yoghurt
Vitlök
Fetaost
Salt & Peppar
1.Blanda en klick turkisk yoghurt tillsammans med fetaost, pressad vitlök, salt och peppar. Ställ åt sidan.
2.Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek hamburgerbröden så att de får en gyllene yta. Lägg över bröden på en skärbräda.
3.Finhacka rödlök och isbergssallad samt mosa avokado.
4.Dela ärtfärsen i bitar (100 g styck) och gör försiktigt till bollar. Salta och peppra.
5.Hetta upp ny olja i pannan och låt den bli riktigt varm. Lägg ner färsbollarna och tryck till ordentligt med en stekspade, baksida av en kastrull eller med en grillpress så att de blir smashade. Salta och peppra ordentligt och låt burgarna få en ordentlig stekyta innan du vänder och stekar på andra sidan. Vänd efter 1 minut och lägg på 1 skiva ost på varje burgare direkt. Stek ytterligare 1 minut.
6.Lägg på fetaost-röra på båda bröden och lägg därefter isbergssallad, rödlök och tomat på botten. Lägg på två burgare och toppa med mosad avokado och brödlocket. Smaklig måltid