- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Vegetarisk tantanmen ramen
4 annosta
30 minuuttia
Valkoviini
En vegetarisk version av den japanska buljongsoppan tantanmen ramen. Soppan är full av godsaker såsom äggnudlar, smakrik sojafärs, salladslök och pak choi.
Färs
- 300 gram sojafärs
- 2 klyfta(or) vitlök
- 1 msk färsk ingefära
- 0,5 st röd chilipeppar
- 1 msk rapsolja
- 1,5 msk japansk soja
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Buljong
- 2 klyfta(or) vitlök
- 1 msk färsk ingefära
- 0,5 st röd chilipeppar
- 1 msk rapsolja
- 5 dl vatten
- 3 msk tahini
- 3 msk japansk soja
- 1 msk risvinäger
- 2 tsk socker
- 5 dl havremjölk
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Topping
- 4 st ägg
- 400 gram äggnudlar
- 60 gram salladslök(ar)
- 300 gram Pak choi
Reseptit: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
Buljong
- 1. Skala och riv vitlök och ingefära. Finhacka chilipeppar. Riv och hacka gärna vitlök, ingefära och chili till färsen på samma gång och lägg åt sidan.
- 2. Värm olja i en kastrull och fräs vitlök, ingefära och chili på medelvärme under omrörning i ca 2 min.
- 3. Tillsätt vatten, tahini, soja, risvinäger och socker. Låt buljongen koka upp. Sänk värmen och koka under lock i ca 15 min.
Färs
- 1. Bryn färsen i olja i en het stekpanna så att den blir genomstekt.
- 2. Tillsätt riven vitlök, ingefära och finhackad chili och fräs i ytterligare 2-3 min under omrörning.
- 3. Tillsätt soja och fräs i ytterligare 2 min. Smaka av med salt och peppar. Sänk värmen ordentligt och låt färsen stå till servering.
Topping
- 1. Koka äggen mjuka, ca 5-6 min. Skala och halvera äggen.
- 2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola nudlarna kalla.
- 3. Strimla salladslöken och en halv pak choi.
Buljong
- 1. Tillsätt havremjölk i buljongen och låt det koka upp på nytt. Smaka av buljongen med salt och peppar.
Montering
- 1. Fördela nudlarna i 4 djupa skålar. Häll på buljong och toppa med färs, ägghalvor, strimlad pak choi och salladslök. Dekorera med hela pak choiblad. Ät och njut!