382568189305886

Rioja Santiago Gran Reserva 2013


14.98 €


Tilaa Alkosta

Mausteinen, kypsä, vivahteikas maku tynnyrillä, aavistus kuivattuja kirsikoita, setriä, karpaloita, kookosta, pähkinöitä, kardemummaa ja vaniljaa. Tarjoillaan noin 18°C:ssa lampaan- tai naudanliharuokien kanssa.

Pohjois-Espanjassa sijaitseva Rioja tunnetaan parhaiten marjatuoksuisista, tynnyrissä kypsytetyistä punaviineistä, jotka on valmistettu Tempranillosta ja Garnachasta. Se on epäilemättä Espanjan suosituin viinialue ja varmasti tunnetuin, jonka kilpailijana on vain Jerez. Viinitarhat seuraavat Ebro-joen reittiä noin 100 kilometriä (60 mailia) Haron ja Alfaron kaupunkien välillä.

Vuonna 1870 Harossa, Tiron-joen rannalla perustettu Bodega Rioja Santiago on La Riojan toiseksi vanhin viinitila. Vuonna 2020 viinitila täytti 15 vuotta. Tämä on yksi neljästä viinitilasta, joka sai sisällyttää sanan “Rioja” osana nimeä. Rioja Santiago sijaitsee alun perin Barrio de la Estaciónissa Haron kaupungissa, Riojan viinipääkaupungin historiallisella “viinialueella”.

Parhaiden rypäleiden huolellisen valinnan ja hellävaraisen käymisen jälkeen viiniä säilytetään enintään 28 °C:n lämpötilassa tynnyreissä 12 kuukauden ajan, jotta se stabiloituu. Sitten se siirretään tammitynnyreihin noin 24 kuukaudeksi vuosikerrasta riippuen, ennen kuin se siirretään pulloon, jossa se kehittyy vielä 3 vuotta.

Täyteläisyys
Tanniinisuus
Hapokkuus

Sopii makkaralle

Lammas

Liha


Pakkaus

Pullo

Tilavuus

0,75 l

Maa

Espanja

Alue

DOCa Rioja

Tuottaja

Marqués de la Concordia

Alkoholi (alkoholiprosentti)

13.5 %

Valikoima

tilausvalikoima

Tuotenumero

932858

    Tämä sivusto sisältää tietoa alkoholijuomista, joten se on tarkoitettu vain täysi-ikäisille.

    Olen alle 18-vuotias