382568189305886

Lat 42 Gran Reserva 2016


26.99 €


Tilaa Alkosta

Kypsä, mausteinen maku, jossa on tynnyriä, aavistus kuivattuja hedelmiä, kanelia, tupakkaa, appelsiinia ja pähkinöitä. Tarjoillaan 16-18°C lampaan- tai naudanliharuokien kanssa.

Rioja sijaitsee Pohjois-Espanjassa Sierra de Cantabrian ja Sierra de la Demandan vuorijonojen välissä. Vuoret suojaavat aluetta sekä kylmiltä Atlantin tuulilta että Välimeren kuumilta tuulilta. Rioja on jaettu kolmeen osa-alueeseen; Rioja Alavesa, Rioja Alta ja Rioja Oriental (aiemmin Rioja Baja). Rioja Alavesa sijaitsee hieman Logroñon kaupungin pohjoispuolella. Tämän viinin rypäleet tulevat Finca San Martinista; 105 hehtaarin viinitarha noin 600 metriä merenpinnan yläpuolella.
Jotta punaviiniä voidaan painaa etikettiin Riojassa, sen on oltava säilynyt vähintään viisi vuotta, joista vähintään kaksi vuotta tynnyrissä. Tämä viini on vanhentunut amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Torre de Oñan perusti kuubalainen Leandro Vasquez, mutta sen on omistanut vuodesta 1995 La Rioja Alta SA. Viinitila käyttää yksinomaan omia rypäleitä ja 105 hehtaarin viinitarhasta on istutettu 95 prosenttia tempranilloa ja loput mazueloa.

Rypäleet jäähdytettiin heti sadonkorjuun jälkeen 14 asteeseen. Kun he saapuivat viinitilalle, rypäleistä poistettiin kanta, murskattiin ja annettiin sitten käydä ruostumattomassa terässäiliöissä. Käymisen päätyttyä viini muuttui malolaktiseksi ennen kuin se kaadettiin tynnyreihin vanhentamista varten.
Viiniä on kypsytetty viisi vuotta tuottajan valmistamissa amerikkalaisissa tammitynnyreissä. Ensimmäinen vuosi kypsytettiin uusissa tynnyreissä ja toinen kaksi-kolme vuotta vanhoissa tynnyreissä.
Sitten viiniä säilytettiin pullossa vielä 2 vuotta.

Täyteläisyys
Tanniinisuus
Hapokkuus

Sopii makkaralle

Lammas

Liha


Pakkaus

Pullo

Tilavuus

0,75 l

Maa

Espanja

Alue

DOCa Rioja

Tuottaja

LA Rioja Alta

Alkoholi (alkoholiprosentti)

13.5 %

Valikoima

vakiovalikoima

Tuotenumero

475827

    Tämä sivusto sisältää tietoa alkoholijuomista, joten se on tarkoitettu vain täysi-ikäisille.

    Olen alle 18-vuotias