382568189305886

Marques de la Concordia Family of Wines

Marques de la Concordian laajaan valikoimaan kuuluu upeita viinejä Espanjan parhaimmilta alueilta.

Aloita pienestä ja ajattele isosti.  Marques de la Concordiaa johtaa joukko ihmisiä, jotka rakastavat matkustamista ja haluavat ajatella ”laatikon ulkopuolelta”. 2000-luvun alussa alkaneen 10 vuoden matkan aikana he löysiväti hienoja alueita, jotka ovat kaukana Hacienda Marqués de la Concordia synnynpaikasta Riojasta.

Marqués de Monistrol sijaitsee Sant Sadurni d’Anoiassa, muutaman kilometrin päässä Barcelonasta. Luostari (katalaaniksi monistrol) rakennettiin tänne keskiajalla. Monistrolin markiisi, Marqués de Monistrol, päätti 1800-luvun lopulla laajentaa viinitarhojaan ja investoida cavan tuotantoon.

DO Cava on espanjalainen kuohuviini, joka on valmistettu ns. perinteisellä menetelmällä. Espanjassa on useita viinialueita, joilla voidaan tuottaa kuohuviiniä laatuluokituksella DO Cava.

DO Cava on valmistettu perinteisellä kuohuviinimenetelmällä, mikä tarkoittaa, että viini on saanut kuplansa pullossa, toisen käymisen aikana. Valmistus alkaa siitä, kun ensin valmistetaan ns. perusviini ja se pullotetaan. Jotta tästä perusviinistä saadaan kuohuvaa, pullotusvaiheessa siihen lisätään sokeria ja hiivaa, niin sanottua liqueur de tirage. Tämän jälkeen pulloa säilytetään viileissä kellareissa. Säilytyksen aikana hiiva käyttää lisätyn sokerin. Tämän toisen käymisen seurauksena muodostuu hiilidioksidia, joka muodostaa cavan kuplat hiilidioksidin imeytyessään pullossa olevaan viiniin.

Kuukausien ja joskus useiden vuosien varastoinnin jälkeen pulloja aletaan nostamaan vähitellen pystyyn pullonkaula alaspäin (remuage). Kun pullot ovat pystyssä, pullon sisällä oleva hiivasakka valuu alas pullon suulle. Kun hiivasaakka on kaikki valunut, kaulaosa jäädytetään ja hiivasakka poistetaan, tämä menetelmä on nimeltään disgorgin. Sakan poiston yhteydessä menetetty viini korvataan uudella viinillä ja pienellä määrällä sokeria, niin sanottu dosage. Pullo suljetaan uudella korkilla ja cava on valmis.

Monistrol Selección Especial Cava Semi Seco

Marqués de Monistrol

11.49 €

Lue lisää

Federico Paternina Banda Azul Vintage Cava Brut 2018

United Wineries Estate

12.48 €

12.99 €

Lue lisää

Monistrol Selección Especial Cava Brut

Marqués de Monistrol

11.49 €

Lue lisää

Federico Paternina Banda Azul Crianza 2018

Marqués de la Concordia

12.48 €

Lue lisää

Monistrol Selección Especial Rosé Cava Brut Organic

Marqués de Monistrol

11.49 €

Lue lisää

    Tämä sivusto sisältää tietoa alkoholijuomista, joten se on tarkoitettu vain täysi-ikäisille.

    Olen alle 18-vuotias