382568189305886

La Rioja Alta Gran Reserva 904 Selección Especial 2015


84.99 €


Tilaa Alkosta

La Rioja Alta Gran Reserva 904 Selección Especial 2015 erottuu raikkaalla, Atlantin vaikutteisella luonteellaan, elegantilla hapokkuudella, hedelmäisyyden intensiteetillä ja tasapainoisilla, silkkisillä tanniineilla. Nämä ominaisuudet tekevät tästä viinistä erityisen sopivan ikääntymiseen. Keskitäyteläinen väriltään, tyylikäs granaattiomenanpunainen reuna. Suuri aromikompleksisuus, jossa yhdistyvät metsämansikka, punainen kirsikka, luumu, mustikka ja karpalo sekä tupakan, briossin, jauhetun kahvin, karamellin, setrin ja kanelinkukkien aromit. Alkoholi ja hapokkuus ovat hienostuneesti tasapainossa suussa. Sen kiillotetut, pehmeät tanniinit ja raikkaus tarjoavat sileän ja jalostetun suutuntuman. Hieno, herkkä ja erittäin pitkä jälkimaku, joka jatkaa pyöristymistään pullotuksen aikana, tekevät tästä uudesta Gran Reserva 904:stä viinin, jolla on suuri kypsyttelypotentiaali.

“Hienostuneisuus, eleganssi, hienostuneisuus ja herkkyys olisivat osuvin kuvaus tästä Rioja Gran Reservasta”. Vuosikerta, joka on saanut korkeita kansainvälisiä palkintoja, muun muassa 98 pistettä Proensalta, 98 pistettä J. Sucklingilta, 97 pistettä Peñiniltä.

Tempranillo (90%) on päälaatu. Rypäleet on valittu La Rioja Altan omilta tiloilta Villalbassa, Briñasissa ja Rodeznossa, ja ne on sekoitettu 10%:lla Gracianoa Montecillon tilalta Fuenmayorista.

Tämä vuosikerta oli ensimmäinen, jossa rypäleet valittiin optisesti, marja marjalta, joten vain ne, jotka täyttivät tiukimmat laatuvaatimukset, valittiin tähän viiniin. Alkoholikäyminen tankeissa kesti 21 päivää, ja sen jälkeen seurasi malolaktinen käyminen.

Tammikuussa 2016 valittiin hienoimmat viinit kypsyttämiseksi La Rioja Altan oman tynnyrintekijän valmistamissa amerikkalaisissa tammitynnyreissä. Viinien keski-ikä oli neljä ja puoli vuotta. Lopullinen sekoitus pullotettiin helmikuussa 2020. Tätä edelsi neljän vuoden tynnyrikypsytys ja kuuden kuukauden välein käsin kynttilänvalossa tapahtuva perinteinen kuohutus.

Täyteläisyys
Tanniinisuus
Hapokkuus

Sopii makkaralle

Liha

Lammas

Juustot


Pakkaus

Pullo

Tilavuus

0,75 l

Maa

Espanja

Alue

DOCa Rioja

Tuottaja

La Rioja Alta

Alkoholi (alkoholiprosentti)

14.5 %

Valikoima

erikoiserä

Tuotenumero

490867

    Tämä sivusto sisältää tietoa alkoholijuomista, joten se on tarkoitettu vain täysi-ikäisille.

    Olen alle 18-vuotias