382568189305886

Viininviljelyssä tärkeää on löytää aito tunne ja tapa tehdä viiniä. Silloin syntyvät parhaat tulokset, kuten myös Herencia Altésin kanssa. 
Hyvän viinin tekeminen ei ole sattumaa. Se on kovaa työtä, joka alkaa jo kauan ennen viiniköynnösten istuttamista. On tärkeää olla visio siitä, minkälaisia viinejä haluaa valmistaa. Viinituottajat kertovat, että on olennaista pohtia näitä kysymyksiä viiniköynnösten kasvupaikkaa miettiessä. Ja sitten kääriä hihat!   

Herencia Altésin takaa löytyy pariskunta, jonka rakkaustarinan myötä syntyi yhteinen visio viinintuotantoa kohtaan.

Kirjoitettaessa espanjalaisesta viiniskenestä, huomion kohteena ovat usein samat, klassiset viinialueet. Se, että viinitilaa pidetään kansainvälisessä lehdistössä yhtenä Katalonian kiinnostavimmista jo vajaa kymmenen vuotta sen perustamisen jälkeen, voidaan nähdä todisteena siitä, että työtä ja visiota arvostetaan kauas Katalonian rajojen ulkopuolella. Hiljattain Ruotsin markkinoille lanseerattu Herencia Altés Garnatxa Negra -viini on siksi lähes täydellinen esimerkki terroirin ja rypäleen kohtaamisesta: pehmeä punainen marja, raikas hapan sävy hienolla tasapainolla.

Huolimatta rakkaudesta Terra Altaan ja kauniiseen ympäristöön, löydämme De Haanin ja Altén läsnäolon myös Ribera del Duerossa, Kastilia Leónissa. Tinto Fino, synonyymi Tempranillolle, on viinitarhan tähti, joka sijaitsee noin 800 metriä merenpinnan yläpuolella lähes äärimmäisessä ilmastossa, sisämaahan suuntautuneena.

Valdaya-nimiseltä viinitilalta syntyy kaksi viiniä, Valdaya ja arvoviini Mirum. Rypäleet poimitaan kourallisesta hyvin pienistä viinitarhoista, joista pienin on vain 0,4 hehtaarin kokoinen, käsipallokentän kokoinen ja viiniköynnökset ovat yli 70 vuotta vanhoja. Kyse on yksinkertaisesti erittäin pienimuotoisesta tuotannosta.

Ribera del Dueroa voidaan pitää yhtenä Espanjan tunnetuimmista ja parhaista viinialueista, vaikka viiniviranomaiset ovatkin olleet hieman löyhiä säädösten suhteen. Alueella on tehty liian paljon huonoa viiniä jonkin aikaa. Mutta Valdayan selkeän valikoiman ja laatuviinien taustalla oleva Herencia Altés -pariskunta tekee kaikkensa näyttääkseen alueen valtavan potentiaalin.

Kyse on yksinkertaisesti visiosta, alkuperän, ainutlaatuisuuden käyttämisestä, valikoimasta ja laatuun keskittymisestä. Riippumatta siitä, olemmeko Katalonian sisäpuolella vai Kastilia Leónin karuilla vuorilla.

Herencia Altés on osoittanut sen loistavasti.

 

 

 

 

 

Heréncia Altés l’Estel 2020
Täyteläinen, tanniininen, karhunvatukkainen, kirsikkainen, karpaloinen, kevyen mausteinen

17.98 €

Osta täältä

 

 

 

 

 

Herencia Altés Garnatxa Blanca 2021
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, hennon aprikoosinen, limettinen, kevyen yrttinen

15.98 €

Osta täältä

 

 

 

 

 

 

 

 

Herència Altés La Serra Blanc 2020
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, hennon aprikoosinen, limettinen, kevyen yrttinen

36.99 €

Osta täältä

    Tämä sivusto sisältää tietoa alkoholijuomista, joten se on tarkoitettu vain täysi-ikäisille.

    Olen alle 18-vuotias