Vivahteikas ja kehittynyt punaviini Venetosta. Castelmondo Amarone on täyteläinen, tanniininen, viikunainen, hapankirsikkainen, yrttinen, tamminen ja kevyen pippurinen. Juhlapöydän ruoka- ja nautiskeluviini.
Amarone Veneton alueen ylpeys, runsas punaviini, josta tekee erikoisen se, että rypäleet kuivataan sadonkorjuun jälkeen.
Amarone-viinit valmistetaan pääosin alueen omista perinteisistä rypälelajikkeista. Niistä tärkein ja arvostetuin on Corvina. Amarone voidaan valmistaa myös myöhemmin kypsyvästä Corvinone-lajikkeesta. Koska Amarone on seos, on siinä myös Rondinella-lajiketta. Lisäksi seokseen voidaan käyttää pieniä määriä monia muita lajikkeita mm. Molinara, Oseleta, Cabernet Sauvignon.
Historiallinen valmistusmenetelmä kulkee nimellä appassimento. Sen ansiosta viinistä tulee runsas, usein hieman makea (ei kuitenkaan aina) ja viinillä on korkeampi alkoholipitoisuus.
Amarone ei ole viinityyppinä kovin vanha. Se pohjautuu alueen perinteikkäisiin makeisiin recioto-jälkiruokaviineihin, sanotaankin että ensimmäinen Amarone saattoikin syntyä vahingossa, kun makeasta reciotosta tuli vahingossa kuiva.